Om oss

Den här sidan ska fungera som en källa för juridisk information. Vi vet att många privatpersoner har frågor om vad som gäller i olika situationer och att detta också kan innebära att man gör fel. Fel som, rent juridiskt, kan komma att kosta mycket pengar i samband med att exempelvis en konflikt inleds. Detta ska undvikas och vi ska gå igenom olika vanliga exempel på hur juridik tillämpas och hur man ska tänka.

Vad händer egentligen i samband med att ett arv ska delas? Vem har rätt och vem har fel i samband med att dolda fel upptäcks i samband med en bostadsaffär? Vem ska ha vad i samband med en skilsmässa – och hur kan exempelvis ett äktenskapsförord göra skillnad i detta?

Målet är att gå igenom de vanligaste anledningarna till tvister och konflikter och visa hur man ska tänka – och samtidigt också försöka ge tillräckligt med kött på benen för att du som läsare ska kunna avgöra om det finns någon anledning att ta allting vidare. Vi som skriver är samtliga utbildade jurister och arbetar dagligen med olika juridiska spörsmål. Den kunskap vi besitter ska förmedlas vidare till just dig. Välkommen!