Kategorier
Juridik

Ringa en försvarsadvokat i Stockholm

De flesta är övertygade om att de aldrig kommer att behöva en försvarsadvokat i Stockholm. Men det kan vara skönt att veta att man har rätt till en sådan.

Andreas var i chocktillstånd och kunde inte tro det han hade fått veta. Han var anklagad för att ha gjort inbrott och stulit några riktigt dyra smycken hemma hos en gammal dam. Något som han givetvis inte hade gjort. Men han var hur som helst anklagad och var tvungen att förhålla sig till det.

Av sin pappa hade han fått veta att han hade rätt till en försvarsadvokat. Men Andreas hade sagt att det kom inte på fråga, han var inte gripen. Det visade sig dock att man har rätt till en försvarsadvokat även om man är anklagad. Vilket kan vara till stor hjälp även vid förhör.

Försvarsadvokat – ett fint stöd

Den försvarsadvokat i Stockholm som Andreas fick sig tilldelad hette David. En mycket trevlig man som verkade vara mycket kunnig vilket fick Andreas att känna sig trygg. De hade tillsammans gått igenom anklagelsen och sett på fallet från Andreas synvinkel. Hur kom det sig att damen anmält just honom för stölden?

Under förhören var försvarsadvokaten med och Andreas kunde även ringa honom om han undrade något. Skulle fallet ha gått till domstol hade han varit med även då. Men lyckligtvis visade det sig att damen förväxlat honom med en annan kille som nu var anhållen och Andreas var en erfarenhet, som han gärna sluppit, rikare.